Hartelijk welkom

Maddog-Trains: een uit de hand gelopen hobby

 

Beste collega trein-liefhebber,

 

Het allereerste begin van Maddog-Trains gaat terug naar 1972. Op 5 jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste Marklin treinbaan, een rondje met 2 locomotieven (3003 en 3087) en wat wagentjes. Diverse Sinterklazen en verjaardagen later werd de eerste grote treintafel gebouwd, met bergen, dorpje etc. etc. Deze baan groeide gestaag verder, tot hij in 1984 moest worden afgebroken om plaats te maken voor een studeerkamer. De treinen verdwenen in een paar dozen. Dit leek een voortijdig einde van de hobby.

In 1991 echter kocht ik (inmiddels 24 jaar oud) een kleine verzameling Marklin op. Hiermee begon een nieuwe fase in de Marklin hobby: verzamelen en handel. Opgekochte partijen werden gesorteerd, gerepareerd, gesplitst en weer verkocht.

Dit duurde tot 1998. Hierna werd ik gedwongen door tijdgebrek te stoppen met handelen, en verzamelde ik alleen nog maar af en toe. Met pieken en dalen heb ik tot 2007 mijn eigen verzameling nog verder aangevuld.

Eind 2007 kreeg ik echter door persoonlijke omstandigheden onverwacht meer tijd voor verzamelen. Ik kon hierdoor de treinverzameling alle aandacht geven, waardoor de collectie fors groeide. Dit leidde al snel tot een explosief groeiende verzameling. Om dat alleen maar aankopen toch ook niet erg bevredigend was, begon ik toch weer dubbele items te verkopen, te ruilen, etc. Dit bleek succesvol: het begin van Maddog-Trains BV.

Na te zijn begonnen met een klein doosje overtollig materiaal, staat eind 2010 de gehele opslag vol met te verkopen stukken, en heb ik officieel Maddog-Trains BV opgericht. De allereerste 3003 en 3087 stomertjes staan nog steeds in de vitrinekast. Het assortiment van Maddog-Trains BV omvat inmiddels ruim 3500 items. Via de internationale website worden wereldwijd treinen verkocht.

Ik hoop nog lang met deze uit de hand gelopen hobby bezig te zijn, en wens vanachter mijn PC alle klanten nog heel veel treinplezier. En ons motto blijft: blijf op het juiste spoor met ons!

Klaas-Jan Visser Eigenaar Maddog-Trains BV

Contactinformatie: 

Maddog-Trains heeft geen fysieke winkel met showroom, uiteraard wel een magazijn van waaruit wij onze treinen verzenden. Afhalen en/of bezoek uitlsuitend op afspraak.

Adres: Oude Nieuwveenseweg 107, 2441 CS Nieuwveen

Telefoon: 06-40466893